Provençal Mutfak Esintisi: Boeuf Bourguignon


Boeuf Bourguignon

Yemek kursuna gitmeden once bildigim bir yemek degildi, ama nedense iste bu dedim! Yillardir aradigim tarifi buldum sanki, biryerlerde tatmistim, tadi damagimda kalmisti, ama sorsalar hicbir fikrim yoktu.. Kokusunda, aromasında, tadinda bir eskilik ve klasiklik, bir şölen var, bir ağırlık ve asalet var.. Çok eski bir Fransız tarifiymiş, ayni zamanda Julia Child'in da kitabinda yer alan bir tarif.. Muhtemelen yapa yapa ogrenecegim ve ezbere bilecegim..

Cok sik bir yemek, tek basina da servis edilebilir, arastirdigimda hafif garniturlerin veya papardellenin ustunde de servis edilebilir.. Ama genelde tek basina servis edilebilen bir ana yemek.

http://pudrakokulukadinlarozenebezene.blogspot.com.tr/2016/02/boeuf-bourguignon.html


Yorumlar

Popüler Yayınlar