N Style Beef Stroganoff

Tam kendime gore bir yemek tarifi.. Cafe'lerde onumuze geldiginde mutlu oldugumuz stilde bir yemek.. Her tip misafire uygun ama en cok da kendi damak zevkime uygun!

Antrikotlari dumduz izgaraya heba etmek istemedim, azicik soslu ve coskulu bir yemek olsun istedim.. Gelelim tarife:



Kuru soganlari yarim halka seklinde zeytinyaginda kavur.
Dilimlenmis mantarlari ekle, minik dogranmis 2 dis sarimsagi da ekle ve kavur.
Bunlar iyice oldukten sonra julyen dogranmis antrikotlari ekle birazcik daha kisik ateste kavurmaya devam et. Etlerin rengi donukten sonra tavaya bir miktar sicak su koy ve kapagi kapali bir sekilde kisik ateste pisirmeye devam et. Iyice suyunu cekerse biraz daha ekleyebilirsin, cok susuz olmasin. Sonraaa puf noktasi fajita tozu goz karari ekle karistir ve sulu sekilde kapagi kapali pisirmeye devam et. Sonra 1 paket kremayi ekle karistir ve yine kapali kapakla pisirmeye devam et. Toplam yaklasik 45 dk - 1 saat kadar iyice pissin. Resimdeki gibi hafif soslu ve sulu olmasina dikkat et. Sonra taze cekilmis karabiber ve tuzu atesten indirmeye yakin ekle. Yine bir puf noktasi Fransa'dan aldigim kuru yesilliklerden ekle ve aroma ver. Bu tip bir baharat yoksa kuru biberiye veya kuru frenk sogani ekleyebilirsin. Yoksa da sorun degil hicbirsey ekleme renk olsun diye ekledim aslinda:)

Ayri bir tarafta patatesleri soy ve orta boy resimdeki gibi bol. Yagli firin tepsisinde bu patateslerin uzerine sarimsak tozu, biberiyeli tuz (bunu da Almanya'dan almistim:) yoksa sorun degil tuz karabiber biberiye ekle. Kaliteli bir zeytinyag ekle elinle karistir ve klasik onceden isitilmis 180 derece firina yaklasik 45 dk ver.

Firinda patates ve et cok  keyifli bir ikili.. Afiyet olsun!










Yorumlar

Popüler Yayınlar