Geleneksel Yeni Yıl 'Tabak' Davetim :)))

Adından da belli olduğu üzere,evet, her yıl geleneksel hale dönüştü..

Evet maksat tabaklarımla kuru simit de olsa kızlar çok hevesli kuzenlerim çok hevesli..

Hani şu yeni evlenen kızlar der ya: 'seni yemeğe alacağım'! kuzenim merve ile çok güldüğümüz bir tabirdir, ne o öyle anneler kadıncıklar gibi seni yemeğe alacağım??!!...
Gel işte soframa misafir ol, yemeğe gel buyur, haftaya bize gelsenize vs daha bizlik..

Neyse! Her yeni yıl öncesi sevdiklerimi yemeğe alıyorum :PPP (O ne demekse öyle valla taktım!!) Kimse beni yemeğe almasın...

Neden yeni yıl öncesinde çünkü ben biraz fazla tez canlıyım ya da maymun iştahlı.. Mesela yılbaşı ağacım ve ev süslemelerim kasımın ortasından sonra kurulur, yeni yılın ilk haftası mutlaka kalkar.. Kalırsa son kullanma tarihi geçmiş ve beni baymış anlamı kalmamış hissederim.. Şimdi sırada ne var misali!

Kızlardan biri Necloş bizi çağırsana boş tabak olsa da olur dedi çok güldüm..:)
E ben de villeroy&boch tabaklarıma layık olmak için biraz mutfakta uğraştım..:))

Hem özene bezene lezzetler olmalı, hem de sunum sunum olmalı... Şeytan detayda da gizli tabi..

Masada süslemeye yardımcı gingerbread cookieler..
Yanar dönerli 80lerden kalma disco toplarını andıran bakır renkli uzun kürdanlar..
Peçeteler ve tabi tabaklarım yeter:)
Sürahinin içine bereket olsun diye bir tutam nar tanesi attım..
Diğer nar taneleri de sofrada..
Bir de gelenlere hediye vermek üzere sevgili işyerim "Metro'nun" Yeni Yıl Konsept Tarif Kataloğu..
Miniklere ağaç altı hediyeler, büyüklere önce cafe zacher filtre kahve ardından 1 kadeh prosecco martini-dry bir de hoş sohbetim :)))

Bu sene christmas zamanı kızlarla 48 saat Berlin turu yaptık. Berlin için Poor&Sexy City lakabı varmış bunu dönünce öğrendim. Bir ara Berlin yazısı da yazarım. Kızlarla V&B'a gittik biraz alışveriş yaptık. Sonra da market alışverişi yaptık. Kızlara 'bu sefer çok almama gerek yok show yapmaya gerek kalmadı' size dedim, hep bir ağızdan 'isteriz!!' dediler. Hemen dönünce geleneksel tabak davetimi yaptım.
Kuziler zaten dünden hevesliymiş meğer tabak davetini çok seviyorlarmış, ayrı bir motivasyonmuş onlar için! Geç anladım ama olsun:)

Kuziler ve Ayşecik için Mönü 1:
Apple Pie - Peynir Tabağı - Şarküteri Tabağı - Ev yapımı reçellerim - Semizotlu Kinoa Salatası - Köy Ekmeği Üzerine Keçi Beyaz Peyniri&Bahçe Domatesleri& Taze Nane - Somonlu&Havyarlı Tartoletler
Ve Ayşecik, biricik yeğenim!!!!
Ayşecik demek aşk demek, sırf 1 sayfa o'na ayrı yazmak lazım..
Ayşeciki koy bir kanara, başla dedikoduya saatlerce oturur, gıkı çıkmaz. Bir keresinde Mrv, Ahu, ben  akşamüstü Bistro'da şarapları açtık, kadeh-şişe derken sohbet-dertleşme, 3,5 saat.. Ayşecik daha 5 aylıktı, tenis maçı izler gibi bizi izledi, o keyifli biz keyifli.. Bu kız dedikoduyu laf dinlemeyi çok seviyor, bilinçaltı şişmese bari:)



Semizotlu Kinoa Salatası



Somonlu & Havyarlı Tartoletler

Şarküteri & Peynir Tabağı

Apple Pie



Kızlar ve Miniklerim için Mönü 2: 
Çikolatalı tart - Kuşkonmazlı Krep - Peynir Tabağı - Şarküteri Tabağı - Ev yapımı reçellerim ki en çok da şeftali reçelimi seviyorum - Noel Pizzaları - Kızarmış Hellim Peynirli Çırpılmış Yumurta - Köy Ekmeği Üzerine Keçi Beyaz Peyniri&Bahçe Domatesleri& Taze Nane - Somonlu&Havyarlı Tartoletler
Yasemin, Beliz ve Ayşenaz :))))))))

Buarada hep de başarı hikayesi yazamayacağım. Çikolatalı tartın çikolata kısmı mucize gibi oldu, tartın tadı da nefisti fındıklıydı ama gelin görün ki tart kazındı resmen yapışmış ve incecik bisküvi gibi olmuş. Uğraşamam dedim on saat bölmekle kazımakla!! E biz de önce minikleri başına oturtturduk, verdik ellerine kaşıkları kaşıkladılar.. Biz de yeter ama çok yediniz dedik, masadan kovaladık, koca bebişler:) biz oturduk tartın başına kazıdık. Tadı muhteşemdi de bir sorun olduğu belliydi. Neyse bir dahakine tutturup öyle yazacağım tarifini!!:)
Kızlara N style taçlar-şapkalar verdim, biraz benim rujlardan sürdük, biraz sahne deneyimi bağıra çağıra şarkı söylediler, hayatlarını yaşadılar.
Annelerinin kurallarından sen gel teyzoşlarının renkli dünyasına..!!! Mutlulardı tabi..



Kızarmış Hellim Peyniri Üzerine Çırpılmış Yumurta


Köy Ekmeği Üzerine Keçi Beyaz Peyniri&Bahçe Domatesleri& Taze Nane 

Noel Desenli İnce Hamur İtalyan Pizzaları

Çikolatalı Tart



Yorumlar

Popüler Yayınlar